Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

divendres, 15 de juny del 2012

Sí al valencià, sí a les llengües!

El president de l'Escola Valenciana ens ha fet arribar aquest comunicat que considerem de suma importància per als nostres xiquets i xiquetes, donat que el nostres és un poble on l'escola sempre s'ha fet en valencià i en el que els bons resultats d'aquest ensenyament es poden provar en els adults que ara ja són aquells primers xiquets que estudiaren en valencià. 
Per aixó pensem que a tots ens interessa defensar els nostres drets sobre la nostra llengua materna, el valencià. Útil i de dret per qualsevol estil de vida. 
------
La Consellera d’Educació ha presentat un segon esborrany de Decret de plurilingüisme on no s'han inclòs cap de les propostes que la comunitat educativa i el món acadèmic li havien presentat. El nou document margina encara més el valencià, elimina la immersió lingüística i no parla de catalogació lingüística en valencià dels llocs de treball a l’ensenyament públic obligatori. És un document que retalla més l’objectiu d’aconseguir que l’alumnat acabe els seus estudis amb una competència lingüística també en valencià, a part del castellà i l’anglés.


Per això us tornem a demanar des d'Escola Valenciana que envieu a la Conselleria d'Educació el document que adjuntem on exposem què volem que incloga el Decret sobre plurilingüisme educatiu, unes propostes que asseguren la qualitat educativa del nostre alumnat i la competència lingüística en les dues llengües oficials i una tercera llengua com l’anglés, objectius que l’esborrany de decret no assegura.  


Us demanem que feu l'enviament del document que us adjuntem (podeu descarregar-lo fent punxant ací), emplenat, a través de les següents vies:
  • Registre ordinari: per qualsevol Registre (PROP) o per correu postal a:

Conselleria d'Educació Formació i Ocupació
Avinguda Campanar, 32
46015 València

  • També us demanem, per favor, que ens l'envieu a Escola Valenciana per fax 96 347 26 60 al correu escola.v@fev.org

ENTRE TOTES I TOTS ACONSEGUIREM QUE ELS NOSTRES GOVERNANTS ENTREN EN RAÓ I RECTIFIQUEN DAVANT LES ARGUMENTACIONS CIENTÍFIQUES I PEDAGÒGIQUES.

Com sempre us agraïm de bestreta la vostra feina!

Atentament,

Vicent Moreno i Baixauli.
President d'Escola Valenciana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com