Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dissabte, 2 de juny del 2012

RECREACIÓ HISTÓRICA "XÀTIVA I ELS BORJA"



Ajuntament de Xàtiva

La tercera Recreació Històrica de “Els Borja i Xàtiva” es celebrarà els dies dissatbe 2 i diumenge 3 de juny de 2012 en la capital de la comarca de la Costera, bressol dels dos Papes que Espanya va donar al Vaticà.
 
L'espectacle, que tindrà lloc en sessions de matí i vesprada durant este cap de setmana, compta amb la col.laboració de València ,Terra i Mar de la Diputació de València, l'Excm. Ajuntament de Xàtiva mitjançant la seua Regidoria de Turisme i Comerç i l'associació d'empresaris de la comarca, Adexa.
 
Més de 400 professionals entre músics, actors, mercaders i artesans participen en la recreació històrica, que inclou nombroses representacions que se realitzaran al casc antic, des de la plaça de la Trinitat, a la del Mercat i també al recinte, ambientat amb muralles, instal.lat a l'Albereda Jaume I.
 
Cada un d'estos dos dies es representaran diverses obres teatrals històriques, fent un total d'una vintena, relacionades amb la familia dels Borja i la seua vinculació amb Xàtiva.
 
Abanderats, músics i soldats recrearan un campament militar d'época, mentestant els artesans traslladaran als carrers de Xàtiva l'ambient que se vivia a la ciutat dels Borja en altres temps.
 
La iniciativa comptarà també amb tallers d'oficis tradicionals i més de 80 llocs de venda d'artesania i alimentació, perfectament ambientats en l'època de la recreació.
 
La recreació històrica ha apostat este any per les xarxes socials i, per això, s'ha inserit com a imatge de portada del perfil de Facebook de València, Terra i Mar el cartell anunciador de la recreació.
 
A més, s'ha preparat un concurs en Twitter per a premiar una fotografia pressa durant els dies de la Recreació dels Borja amb un viatge en globus per la serra Mariola per a dues persones.
 
Com a novetat, el campament militar que s'instal.larà en la ciutat ocuparà este any toda l'Albereda i albergarà animals de granja i exhibicions d'aus rapinyaires.
 
Als xiquets se'ls `regalarà una auca, relat que conta les vides dels papes Alexandre VI i Calitxte III d'una forma senzilla i didàctica, amb textos de l'historiador de Xàtiva Vicent Ribes i il.lustracions de Vicent Ramon Pascual.
 
A l'Albereda Jaume I tornarà a instal.lar-se un punt d'informació i reserves dels restaurants de la ciutat, on els visitants podran consultar els menús i reservar al mateix punt.
 
En la iniciativa d'este any col.laboren 12 restaurants que han preparat menjars especials per a l'ocasió, fent-li l'ullet a la cuina de l'època dels Borja, i amb preus que van entre els 9 i els 25 euros.

Font: xativa.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com