Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dilluns, 10 de desembre de 2012

Campanya "Sí al valencià": el 15D totes i tots a Castelló per reivindicar els nostres drets lingüístics i socialsEscola Valenciana reactiva el lema "Sí al valencià" amb una campanya on s'anuncien les principals mobilitzacions per a desembre on el punt central és la manifestació del dissabte 15 a Castelló.


Després de fer una anàlisi acurada del document que ha presentat el ministre José Ignacio Wert, des d'Escola Valenciana es considera que l'avantprojecte és un atac directe al bilingüisme del sistema educatiu valencià, un atac al desenvolupament d'un plurilingüisme valencià que assegure la competència lingüística en la nostra llengua.

L'avantprojecte prohibeix la immersió lingüística en valencià i obliga a augmentar la docència en castellà d'àrees no lingüístiques. Les assignatures passen a dividir-se en troncals, específiques i d'especialitat. La nostra llengua queda relegada a assignatura d'especialitat, a un nivell d'obligatorietat menor que altres com Religió. 
El text dóna peu a interpretar que es pot eliminar l'examen de valencià a tots els nivells educatius obligatoris. Per tant, l'assignatura de valencià pot ser obligatòria, però no caldrà avaluar-la.
Escola Valenciana proposa que l'avaluació del valencià, del castellà i de l'anglés siguen obligatoris a tots els nivells educatius acomplir els objectius bàsics de la LUEV i els consensos que marquen assegurar a tot l'alumnat valencià el coneixement per igual de les dues llengües oficials, i una millor competència en anglés. 
Aquest avantprojecte de llei no dóna contestació als 93.700 alumnes que optarien a l'ensenyament en valencià si hi haguera suficient oferta. L'entitat cívica recorda que un 60% de centres d'Infantil i de Primària no oferten cap programa bilingüe en valencià a hores d'ara i que en Secundària ascendeix a un 66%.
De la mateixa manera que l'avantprojecte pretén assegurar que a les famílies que demanen ensenyament monolingüe en castellà se'ls ha de garantir, cal assegurar als vora 100.000 alumnes que demanarien ensenyament plurilingüe en valencià, que puguen escollir la seua opció.
Des de l'entitat cívica s'acusa el govern Estatal de malbaratar recursos públics només per imposar un sistema lingüístic ideològic i no pedagògic. Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana fa una crida a l'assistència massiva a la manifestació del dissabte 15 de desembre a Castelló de la Plana pels drets lingüístics i socials que ha organitzat l'entitat Castelló per la Llengua i en la qual està integrada Escola Valenciana. "La commemoració dels 80 anys de les Normes de Castelló estarà reforçada per la defensa d'un sistema educatiu valencià, que amb l'avantprojecte Wert, corre el risc de recular a èpoques pre-democràtiques. La societat valenciana diu sí al valencià".El 15 de desembre se celebra a Castelló de la Plana una manifestació de País entorn a la celebració dels 80 anys de les Normes de Castelló per reivindicar els nostres drets lingüístics i socials on cal visualitzar un clar SÍ AL VALENCIÀ i una oposició rotunda a la LOMQE, que suposa el desmantellament dels programes educatius que durant dècades han demostrat ser els òptims, els d'immersió lingüística i els d'ensenyament en valencià. Diguem sí al valencià i no a la marginació de la nostra llengua a l'escola.
La manifestació serà el dissabte 15 de desembre a les 18:00 hores, a Castelló de la Plana, a la plaça de la Independència (La Farola).
Podeu també adherir-vos al manifest i a l'acord del Consell Escolar del centre educatiu que hem elaborat per a aquesta manifestació. 
Tota la informació la teniu a: www.escolavalenciana.org/sialvalencia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com