Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dissabte, 15 de setembre del 2012

I tu, que estaries dispost a fer per la seguretat dels teus?

Ja fa temps que al nostre poble venim sofrint una onada de robatoris que sembla imparable, imparable per les forces de seguretat que com bé diu el seu nom ens deurien de protegir, imparable per nosaltres, els veïns del poble que per molt que ens armem de valor per fer-los cara no evitarem eixir malparats, robats i maltractats per la justícia en cas de que ens defensem.



Primer varen ser les casetes i els bancals. Després començaren a entrar a les cases inclús quan estavem dormint dins. I ara ja tenen l'osadia de fer-ho amb advertències a l'estil de "tu estas en la nostra llista". Això és que li va passar a un bar del poble fa una setmana i  el que han fet amb unes cases aquesta setmana, marcant-les amb símbols desconeguts a la façana.

I així i tot no podem fer res? No em crec que els cossos de seguretat estatal format per la policia local, la guardia civil i inclús el mateix cós de les forces armades no siga capaç de parar aquestos lladres rapinyaires que es dediquen a robar-nos el poc que tenim!

Segurament els ha passat com als bombers, que els han reduït tant la plantilla que ara que hi ha més foc que apagar, o més lladres que vigilar, va i resulta que ells són menys per a treballar.

No estic conforme. Gens ni miqueta. Per aixó vullc fer manifesta la meua opinió.

Si paguem impostos (i això estic segur que ho fem de sobra) és per tenir uns serveis bàsics a la nostra societat. No em clavarè en educació ni en sanitat, encara que també podria, però la seguretat és una responsabilitat que els estats han de donar als seus ciutadans, al mateix nivell que el dret a la vida i a la llibertat. És un equilibri que no es pot trencar perquè sense una d'aquestes bases arrisquem a perdre les altres dos, com li passa a un taburet de tres pates, sense una és cau. Sense la seguretat arrisquem de perdre la llibertat, i amb ella el nostre dret a viure.

Sols ens queda començar a formar patrulles nocturnes pel poble, armats de bats de beisbol per a veure si  els lladres s'acovarden un poc i deixen de tocar-nos les nostres intimitats.

I tu, que estaries dispost a fer per la seguretat dels teus?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com