Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dimecres, 5 de setembre del 2012

Barbaritats valencianes

Segueixen sorprenent-nos, i així i tot no escarmentem....
-------
La societat pública Aeroport de Castelló va incrementar la retribució al seu director general, Juan García Sales, durant l'any 2011 passant de 84.200 euros bruts en 2010 a 88.104 euros en el passat any. Els comptes anuals de la Generalitat valenciana publicades avui reflecteixen que el director de l'aeroport va rebre una retribució fixa de 46.029 euros a l'any per l'acompliment del seu càrrec de director general de la societat, així com un complement específic de 42.074 euros pel càrrec de director de vigilància i control del contracte i obra de l'aeroport. Això suposa un increment de més de 4.000 euros, ja que en 2010 la retribució fixa de García Sales va ser de 42.100 euros bruts. L'import del complement es manté invariable malgrat que les obres es varen recepcionar provisionalment al març de 2011.

El cost de personal per a l'empresa pública és encara superior, doncs cal sumar la quota a pagar a la Seguretat Social i que el passat any va ser de més de 20.000 euros.

Així, el director general de l'aeroport va tornar a cobrar en 2011 per damunt del president de la Generalitat, Alberto Fabra, i del president del Govern, Mariano Rajoy. Per evitar fets similars, el Consell va aprovar al novembre del passat any una ordre perquè cap directiu del sector públic valencià cobrés més que Fabra i s'equiparés als 55.000 d'un director general. Una reducció que hauria estat aprovada en el consell d'administració d'Aerocas de febrer d'aquest any.

No obstant això, l'auditoria als comptes de la societat deixa en evidència un altre extrem: l'incompliment de la reducció per a personal directiu que va entrar en vigor amb el RD 3/2010 sobre mesures urgents en matèria de retribucions en el sector públic valencià. En l'auditoria es va reclamar a Aerocas el compliment d'aquesta llei i va concloure que la reducció a aplicar havia d'haver estat del 15% (i no el 8% aplicat). És a dir, García Sales havia de cobrar un 15% menys des de juny de 2010. “Per tant s'incompleix amb aquesta reducció per al personal directiu”, recull el text que constreny a l'empresa pública a “reconduir sense demora aquesta situació”.

Des de la Conselleria de Turisme han confirmat que l'equiparació del sou de García Sales al d'un director general sobre la base de l'ordre del Consell va entrar en vigor al juliol d'aquest any.

Font: El País

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com