Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dilluns, 16 d’abril del 2012

Escrit d'opinió. Situació econòmica. Partit Socialista


L’Ajuntament està endeutat. Té préstecs per valor d’UN MILIÓ D’EUROS. L’any 2011, hem  amortitzat 108.000 € (18 milions de pessetes). A més, devem 300.000 € en factures impagades, principalment a empreses del nostre  poble. En aquesta situació, la llei d’estabilitat pressupostària de Rajoy, ha obligat a l’Ajuntament a fer un altre préstec de 670.000€ al 5% d’interés, per a pagar les factures i els diners que ens deu Generalitat del bar del jubilats (368.451 €), i 12.245 € de deute de la Diputació. Damunt, ens imposa un pla d’ajust durant 20 anys que suposarà als veïns pujades d’impostos (ja s’ha pujat una barbaritat l’impost de les cases) i una reducció en serveis culturals que tant necessita el poble.
 Nosaltres som conscients de la difícil situació econòmica que estem patint. Pujant els impostos i ofegant als que més ho necessiten volen eixir de la crisi? I ells què aporten?
 El que ha fet fins ara el PP de LLutxent és el que no s’ha de fer. En compte de tindre un Polígon Industrial que done treball als llutxentins, com vénen prometent i no complint des de fa 9 anys, es gasten els diners en Festivals de Música i Concursos d’Arròs Caldós que damunt, no saben rendibilitabilitzar per promoure el turisme rural a Llutxent.
La Cooperativa  ha sigut l´única entitat que ha estirat del carro i ha permés a moltes famílies tenir algun ingrés per tirar endavant (Encara que els del PP prefereixen desviar diners de l’agricultura per a pagar la visita del Papa a València)
 El PSPV-PSOE de Llutxent considerem que l’Ajuntament ha de calfar-se el cap i treballar per:
- Donar suport a l’agricultura: millorar camins i fer front al problema dels conills. S’han  de demanar ajudes a les administracions per a millorar la productivitat i el preu dels productes agrícoles i ramaders.
- Afavorir l’impuls d’una indústria loca, real. Ací ,a Llutxent, hem perdut el temps rebent consellers que prometïen molt i no han portat res.
- Revitalitar el comerç local. No podem permetre que els negocis existents desapareguen.
- Invertir en cultura i educació, perque això és una inversió en el futur.
- Donar impuls al turisme rural en Llutxent. Molts pobles amb molts menys recursos turístics han sabut promocionar-los. Ací, res de res.
Eixe és el camí  que volem recórrer colze a colze amb les persones. No escatimarem esforços ni capacitat.
Menys fantasies i més realitat.

1 comentari:

  1. O siga que nosaltres fem un préstec per pagar una quantitat que ens deu la Generalitat! I ademés es per a pagar el bar dels jubilats, una obra inecesaria. Els que tindrien que donar llum, fan fum
    Toca, entre els d'ací i els d'allà ens apanyaran be!
    I d'aixo que diuen els del PP i els seus socios de govern? Estan molt callats.

    ResponElimina

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com