Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dilluns, 16 d’abril del 2012

Escrit d'opinió. Situació econòmica. Esquerra Unida Llutxent

Llutxent, com la majoria de pobles valencians, es troba amb una greu situació econòmica per manca de treball ja que les activitats principals generadores d'ingressos han sigut la construcció i l'agricultura, tenint la Cooperativa de Llutxent com quasi l'únic motor econòmic actual del poble.
Des d'E.U. pensem que tenim un model econòmic que al estar dominat pels mercats financers i a més, haver deslocalitzat els sectors productius degut a la globalització, difícilment l'economia local millorarà.
Si s'han augmentat els impostos, tant municipals com nacionals, i els ingressos dels treballadors/es han baixat, es detecten situacions locals greus. El que feia poc de temps era impensable, hui ja és una realitat: emigrar per poder subsistir.
E.U. de Llutxent creu que és el sector públic qui deu de tirar del carro. El govern central i autonòmic han de lluitar per capitalitzar els ajuntaments , treballant per evitar l'evassió de mils i mils de milions d'euros a paraïsos fiscals i no aprovar lleis que premien a qui blanquege diners negres.
Si els poders públics es capitalitzaren de veritat, i s'ajudara els sector productius com toca, som conscients de que la situació econòmica de la localitat milloraria, sempre que el treball fora acompanyat d'una formació seriosa i real.
E.U. defensa per a crear llocs de treball, en diversificar el sistema productiu, utilitzar energies renovables, educar-se en un consum responsable, fomentar el treball associat, recolzar les empreses locals, preparar-se per a una agricultura de proximitat, formar-se en noves tecnologies, etc.
La cultura de la indiferència no ens du a cap de lloc. Caldria agrupar-se per intentar anar millorant aquesta situació: sindicats, associacions, entitats diverses, partits polítics,etc. A soles no es va a cap de lloc. Quan més preparat estiga un poble, millor podrà resoldre els problemes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com