Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

diumenge, 15 de gener del 2012

La nostra Grècia, tot un desvario

A la Comunitat Valenciana no hi ha diners per a la ciència. La Generalitat ha retallat 4,4 milions d'euros al Príncep Felipe, un dels centres d'investigació capdavanters d'Espanya, que ha hagut de despedir a més de la meitat dels seus científics. Sí hi van hi haure diners, això sí, per pagar 15 milions a Santiago Calatrava per la maqueta i el projecte d'unes torres mai construïdes. O per donar-li cinc milions al talonmanista Urdangarin.

A València no hi ha diners per a l'educació. Hi ha 450 col·legis a punt del tancament perquè la Generalitat els deu 50 milions. Sí hi va haver diners, això sí, per construir l'únic aeroport per als vianants del món, el de Castelló: ha costat 150 milions d'euros i encara espera el seu primer avió.

Escultura de Carlos Fabra que Juan Ripollés ha realitzat per a l'únic aeroport per a vianants a canvi de 24 milions d'euros

A València tampoc hi ha diners perquè funcione l'administració més arruïnada d'Espanya, governada des de 1995 pel PP, i la que Rajoy ja ha hagut de rescatar. Segons FEDEA, la Comunitat Valenciana és la major responsable de la desviació del dèficit públic: només ella es porta el 21% del forat imprevist de totes les autonomies. Sí hi va haver diners, això sí, per a faraònics estudis de cinema, carreres de Fórmula 1 o ruïnosos parcs d'atraccions.

A València no hi ha diners, i per això va quebrar la CAM, va quebrar el Banc de València i Caja Madrid va haver de rescatar a Bancaixa. Sí hi va haver diners, això sí, per pagar sous milionaris a els qui van arruïnar aquestes caixes: gestors polítics nomenats pel PP.

A València no hi ha diners, i per això han baixat els sous als funcionaris, han gravat amb 4,8 cèntims cada litre de gasolina i han pujat l'IRPF. Sí hi ha diners, això sí, per perdonar a les grans fortunes l'impost de Patrimoni: són 75 milions d'euros a l'any que els deuen sobrar.

Font: escolar.net


També podeu llegir la notícia sencera al País, punxant ací.

1 comentari:

  1. Em sembla un article interessant i necessari per a començar a donar eixida a tot el malestar general que ens envolta. Des dels espais comunicatius com aquest, encara que humils importants, hem de conscienciar a tota la gent dels problemes de la nostra comunitat sent justos imparcials,però sobretot valents. Enhorabona per la iniciativa i a continuar.

    ResponElimina

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com