Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

divendres, 25 de novembre del 2011

3era ETAPA de la RUTA DELS MONESTIRS

Aquest diumenge, 27 de novembre, tindrà lloc la tercera etapa de la Ruta dels Monestirs- el Pas del Pobre, organitzada per l'Ajuntament d'Alzira des de la regidoria de Turisme. L'eixida serà amb autobús, a les 7 del matí des de la Plaça del Regne, per a anar fins al convent del Corpus Christi a Llutxent, on va finalitzar l'anterior etapa el passat 16 d'octubre.

El preu és de 12 euros i cal portar esmorzar, menjar, aigua, roba d'abric i calçat adequat. Les inscripcions poden fer-se en el MUMA de dimarts a dijous d'11 a 13 i de 17 a 20 hores. El termini està obert fins a aquest divendres, 25 de novembre, al migdia. Més informació en el MUMA o en els oficines de la Tourist Info Alzira o en el telèfon 96 241 95 51.

Una vegada en el convent de Corpus Christi de Llutxent, es descendirà del Mont Sant, en direcció al Castell de Xío. Sota els seus murs es procedirà a un canvi d'adreça per a cercar la senda que ascendeix al Pla dels Arenals, dónes de la qual si el temps ho permet, s'apreciaran belles vistes a la comarca de la Vall d'Albaida. Posteriorment, s'aconseguirà la localitat de Pinet on es podrà descansar abans d'iniciar el tram més dur de l'etapa. Allí l'alcalde, Juan Ramón Chismolt rebrà als senderistes per a donar-los la benvinguda a aquesta petita localitat. Després de l'esmorzar, un pronunciat ascens per l'antiga senda de Pinet a Barx s'aconseguirà el Pla del Garbuller, un altiplà de la Serra del Buixcarró, que delimita les comarques de la Vall d'Albaida i de la Safor. La silueta del Montdúver, indica la proximitat de la destinació però la visió de la silueta retallada en l'horitzó de la Serra de les Agulles, anima als caminantes que amb prou faenes han trepitjat la Safor, i ja veuen a prop els familiars perfils de la Ribera Alta.

Seguint la pista forestal es realitzarà un pronunciat descens que finalitza als peus de l'antiga Nevera del monestir, on hi ha habilitada una zona de descans a poca distància de Barx.

Després de reposar forces a Barx, es reprendrà la marxa pel zigzagueant sender empedrat que va estar abandonat en fer la carretera nova i ara ha sigut recuperat pel projecte turístic de la Ruta dels Monestirs. Descendeix paral·lel al port de Barx, porta sense perill de tràfic algun, a Simat de la Valldigna, oferint una bella panoràmica de tota la Vall, emmarcat per la muntanya de les Creus, oberta cap al mar que serveix de fons blau. Finalment, després de la llarga travessia, de més de 23 quilòmetres per les comarques de la Vall d'Albaida i la Safor, i d'haver travessat atractius paratges, gaudit d'excel·lents vistes panoràmiques, presidides per les formidables siluetes del Benicadell en la primera i del Montdúver en la segona, culminarà aquesta jornada, a les portes del Monestir de Santa Maria de la Valldigna.

La quarta etapa està prevista per a l'11 de desembre, del Monestir de Santa Maria de la Valldigna en Simat al Monestir de Santa Maria d’Aigües Vives, a Carcaixent, continuant per la Barraca d’Aigües Vives i finalitzant en la Font Nova de la Casella, després de travessar el primer tram del Pas del Pobre que va d'Aigües Vives a la Casella.

Font: El Periodic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com