Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dijous, 20 d’octubre del 2011

VIIIé CONCURS D'ARRÓS CALDÓS A LLUTXENT


El pròxim dilluns 24 d’octubre el Claustre del Convent del Corpus Christi acollirà el 8é Concurs d’Arròs Caldós de Llutxent en el qual hi participaranuna vintena de prestigiosos restaurants valencians. En este concurs enguany tindrà com  un dels principals atractius els membres del seu jurat entre els que destaquen el futbolista del València CF, David Albelda, el torero Vicente Barrera, o els periodistes de Canal 9 Julio Tormo i José Luis Torró.
Este jurat així estarà completat amb restauradors, crítics gastronòmics i personatges rellevants del món institucional i cultural presidit per Salvador Gascón i a més es comptarà amb els diputats del PP a les Corts i a la Diputació Paula Sánchez de León i Isidro Prieto respectivament, Javier GonzálezVicente Blasco; a més estarà el representant del restaurant ‘la Visteta’, de Barx (la Safor), guanyador de l’edició anterior, i tres prestigiosos crítics gastronòmics.
L’alcalde de Llutxent, José Miguel Aranda, ha manifestat que “el concurs gaudeix d’un gran acolliment entre els professionals del sector”, afirmant que la intenció és convertir el concurs en “un dia de festa perquè tots els ciutadans del municipi vegen com es cuinen els arrossos i opinen, ja que este és un plat típic en la zona que es cuina en totes les cases”.
En les bases del certamen s’estableix que l’arròs haurà d’elaborar-se en cassola de fang o ferro utilitzant la mateixa matèria primera tots els participants sense possibilitat de variacions encara que cada participant li dóna el toc personal que diferencia cada preparació. Així doncs, s’usarà arròs de València amb Denominació d’Origen, pollastre, conill, caragols i verdura.
atorgarà tres premis al millor arròs caldós amb una dotació econòmica de 500 euros el primer premi, 300 el segon i 200 el tercer. A més es concediran premis a les millors postres amb 300 euros el primer classificat i amb 200 euros el segon.
Els restaurants que participaran provindran principalment de la comarca del Camp de Túria com són l’Hotel ‘La Calderona’ de Bétera, i els restaurants ‘Rossinyol’ de Náquera, ‘Casa Granero’ de Serra, ‘La Taula’ de Llíria i ‘Granja Santa Creu’ de Sant Antoni de Benaixeve; així com també de la Safor com els restaurants ‘Chef Amadeo’ de Gandia, ‘El Tast’ d’Oliva, ‘La Goleta’ de Xeraco, i ‘Mario’ de Bellreguard, i de l’Horta amb ‘Casa Cesáreo’ de València; ‘Casa Manolo’ d’el Palmar, ‘Nazaret’ de Puçol, ‘Turís’ de Picassent, i ‘La Plaza’ de Torrent. També estaran finalment ‘Amadorio’, d’Orxeta (la Marina Baixa); ‘Picanterra’ i ‘El Rincón del Faro’ de Cullera (la Ribera Baixa); ‘Santana’ de Benifaió (la Ribera Alta); i l’únic de la Vall d’Albiaida el restaurant ‘El Cancell’ de Bocairent.
El Diputat de Turisme, Isidro Prieto, ha manifestat la voluntat de seguir recolzant aquest certamen que valora com “un punt de trobada d’alt nivell per a contribuir a potenciar la gastronomia valenciana com a reclam turístic de la província de València i més després del recentment clausurat Congrés Mundial de l’Arròs”.






4 comentaris:

  1. Què coent vore el cartell publicitari del concurs en castellà! Quina imatge donem en la resta de la comunitat! Arroz caldoso??? Si els nostres avantpassats alçaren el cap ens pegarien una bona passada de rama. Un prec, en altra ocasió per respecte a la nostra llengua, per dignitat llutxentina...EN VALENCIÀ.

    ResponElimina
  2. Tota la raó. Però és que el nom oficial del concurs és en castellà, sempre ha sigut en castellà, mai en valencià. En fi.
    Per cert, qui paga eixos premis? I el convit posterior?

    ResponElimina
  3. A veure, continuant en el debat que han obert als altres comentaris, cal dir que sí, qui paga els premis i el convit és, sino m'equivoque, DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA. Però és que eixa institució, també té l'obligació de vetllar per la nostra cultura valenciana, i nosaltres tenim un dret legitim de que les coses es facen en valencià. Però clar, si ningú li ho exigeix i se'ls deixa fer a la seua, pues el que passa és que van poc a poc vegent si aconsegueixen que mos creguem el que sempre han volgut transmetre. Que el valencià és per als pobres, la llengua d'anar per casa, i el castellà és la llengua culta, la que s'ha de gastar per als actes oficials i per a fer les coses ben fetes! A veure si ens donem conter de que el valencià és tant digne com el castellà i que TOTS a València l'entenen i qui no l'enten és perque s'encabota en no fer-ho.

    ResponElimina

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com