Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

diumenge, 30 d’octubre del 2011

Temps de silenci?

Arrere quedà el 22 de maig i més enrere encara la incessant activitat política local que va caracteritzar la campanya electoral a Llutxent. Foren uns dies de saturació informativa, d’esforçades propostes generoses per millorar el poble. La dinàmica electoral incitava al poble a reflexionar sobre allò que era o no era convenient per a tots. I amb la cerca del vot oportú, arribà el dia decisiu… I ara què? Després de cinc mesos de la celebració de les eleccions, un silenci desconcertant, un silenci preocupant, un silenci descoratjador. Les forces polítiques s’han desbravat . Fins i tot l’energia rompent del moviment dels indignats llutxentí s’ha esvaït i el poble amb l’hivern sembla entrar en letargia.

Doncs el panorama actual no és per a dormir-se. Amb quasi cinc milions de parats (xifres que ens recorden les pitjors èpoques d’atur del 96 amb un 21.52% de l’executiu d’Aznar). I malauradament en la comunitat valenciana les dades encara són més alarmants. Som co-líders en atur , amb el 24.17%, i el que és més trist evidenciant un model productiu que no funciona.

Però no pretenc entrar en una anàlisi del panorama estatal o autonòmic, sobretot perquè assumeixc la meua incapacitat. L’objecte d’aquest article d’opinió se centra en l’àmbit local. M’encantaria que es publicara més informació sobre la situació econòmica i social de Llutxent. Entenc que és un deure dels nostres representants polítics fer-la arribar de forma diàfana i sistemàtica ( i comence amb un prec : actualitzar la web oficial de l’ajuntament ) . Invite a les persones que tenen accés a la informació sobre pressupostos, balanços econòmics i informació en general a aprofitar aquest bloc per informar del panorama actual socio-econòmic de Llutxent. Però sobretot convide a tots i totes a dinamitzar un espai on animar al poble, a participar amb opinions i propostes per d’allò que seria millor per a tots.

Pep Estornell

3 comentaris:

  1. Sí, sens dubte és temps de silencis, i toca bramar. Deu ser el clima pre-electoral o algo. Per a tal cosa, a banda de la iniciativa privada, no n'hi havia un Butlletí d'Informació Municipal? No sé com està el ball, perquè no estic massa pel poble, però diria que no té una periodicitat ni estable, ni decent. De totes formes estaria bé fer funcionar alguna cosa com això, a banda de l'epicèntric tauló municipal, serviria per parlar-ne un poc.

    De totes formes, aquesta pàgina em sembla una molt bona iniciativa i espai per fer rular la informació i compartir-la.

    ResponElimina
  2. Sí, sens dubte és temps de silencis, i toca bramar. Deu ser el clima pre-electoral o algo. Per a tal cosa, a banda de la iniciativa privada, no n'hi havia un Butlletí d'Informació Municipal? No sé com està el ball, perquè no estic massa pel poble, però diria que no té una periodicitat ni estable, ni decent. De totes formes estaria bé fer funcionar alguna cosa com això, a banda de l'epicèntric tauló municipal, serviria per parlar-ne un poc.

    De totes formes, aquesta pàgina em sembla una molt bona iniciativa i espai per fer rular la informació i compartir-la.

    ResponElimina
  3. "El pitjor analfabet és l'analfabet polític. No sent, no parla, no participa dels esdeveniments polítics. No sap que el cost de la vida, el preu del pa, de la farina, del vestit, de la sabata i dels remeis, depenen de decisions polítiques. L'analfabet politic és tan ruc que s'enorgullix i eixampla el pit dient que odia la política. No sap que de la seua ignoráncia política naix la prostituta, el menor abandonat i el pitjor de tots els bandits que és el politic corrupte, galifardeu i lacai de les empreses nacionals i multinacionals"

    ResponElimina

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com