Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

diumenge, 24 de juliol del 2011

Ecologistes en Acció diu que els esquirols acompleixen la seua fució ambiental

Ahir, el coordinador d'Ecologistes en Acció del País Valencià, Carlos Arribas, va rebutjar la petició de la Federació Provincial de Caça per reduir el nombre d'exemplars, al negar que es tracte d'una plaga com a tal, assegura que no s'ha produït repoblació selectiva a la província i fins i tot justifica la seva presència en les pinades de la província: «Els esquirols compleixen un nínxol ecològic i una funció ambiental».
 
Nosaltres no som especialistes en esquirols, ni tampoc en medi ambient, però el que si hem pogut constatar és que la població d'ardilles al nostre poble no és desmesurada, ni molt menys incontrolada. Hem de reconeixer que abans era més fàcil veure als esquirols corretejant per les copes dels pins del convent, però d'un temps cap ací pareix més bé difícil aconseguir veure-les.
Així Carlos Arribas no comparteix la informació oficial, admesa fins i tot per la Conselleria de Medi ambient, que diu que s'ha disparat el nombre d'esquirols en determinades comarques alacantines i valencianes en els últims mesos. A més, també posa en quarentena la informació divulgada per aquest diari, i no desmentida ni fa un any per la Conselleria, segons la qual va ser l'associació conservacionista Ibèrica 2000 la que es va encarregar de dissenyar, patrocinar i efectuar una repoblació selectiva l'any 2000 a les muntanyes de Benissa, Llutxent, Quatretonda i Barxeta, aquests tres últims municipis de la província de València. 
 
Arribas, a més, replica a Miguel Ángel Romero, que demana permisos similars a la cabra arrui per reduir la població d'esquirols mitjançant la caça controlada, que «ximpleries les justes, perquè les perdius, les caderneres i els colomes torcaces no es redueixen per culpa dels esquirols, sinó de les escopetes». Al juny es va celebrar l'últim Consell Provincial de Caça, amb presència del director territorial de Medi ambient, i la Federació de Caça li va lliurar una enquesta de 154 clubs confirmant el dany d'esquirols a aquestes espècies.

Font: Las Provincias

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com