Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dimarts, 29 de març del 2011

Sobre el Castell Vell

Agraint l’amable invitació dels responsables del bloc Llutxent Parla, ens plau preparar una breu entrada per fer una crida sobre el lamentable estat en que es troba el nostre emblemàtic Castell Vell.  Sent fidels als nostres estatuts , un col.lectiu cultural com  El surar no pot romandre passiu davant del lamentable estat en que es troba el monument. Darrerament s’han impulsat trajectes de senderisme que recuperen el seu protagonisme en l’entorn. Estem referint-nos a la ruta dels monestirs o a la anunciada sobre El rei Conqueridor, Jaume I . Totes dos, i d’altres que vinguen, les rebem amb la satisfacció que suposa impulsar el nostre patrimoni.  Però el que també evidencien són el vergonyós mensy fotisme valencià, multiplicat en la vessant llutxentina.  Amb la visita de gent forastera a l’edifici han arribat al col.lectiu lamentacions i suggeriments al voltant de l’actual estat del Castell del Xiu. 
Des d’ací volem començar una campanya de concienciació per a que  qui calga prenga interés en l’assumpte. Possiblement aquest moment electoral no siga el  més adequat per exposar-ho. O sí , perquè  així els candidats poden incloure aquest queixa-proposta dintre del seu programa elctoral. No es tracta d’una reconstrucció simplement de netejar el brossam i tallar els arbres que poden fer malbé la seua estructura. Tan complicat tés?

Col·lectiu El Surar

2 comentaris:

  1. A mi hem pareix que seria molt oportú fer alguna cosa. Perque sino després segur que ens lamentem quan ja no es puga fer res. Es podria fer una proposta per anar a netejar-lo o fa falta algun tipus de permis?

    ResponElimina
  2. jose antonio bixquert badenes4 d’abril del 2011, a les 13:10

    jo crec k esta prou oblidat ni ha k fer alguna cosa pera k no es pergue ni ha molta gent para i ademes de donar faina a esta gent beneficiem al poble......

    ResponElimina

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com