Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dimecres, 23 de març del 2011

Contaminació radioactiva de l'aigua

Ens ha arribat una noticia que alerta sobre una pluja radioactiva, diu així:


Luego de la explosión nuclear a las 16:30 del domingo y las dos de ayer en Fukushima Japón, todos debemos tener precaución . Si llueve hoy o en los próximos días, NO IR BAJO LA LLUVIA. Se debe utilizar un paraguas o impermeable, incluso si es sólo una llovizna. Esto porque especialistas de centrales nucleares han señalado que las partículas radiactivas pueden llegar a la atmósfera, estar en la capa de ozono extendiéndose en todo el mundo por la lluvia; lo que puede causar quemaduras, alopecia e incluso cáncer. Por favor, transmitir esta información. La Alerta Nuclear ya es 6 de 7, espacios aéreos cerrados en Japon, Francia declaro Alerta 6 de 7 por la movilizacion de los vientos, Alemania y Rusia declaran 5 de 7, No lo elimines, léelo es real pueden informarce en el noticiero CNN, NHW, BBC, 24H internacional, TVE.

El perill que aporta la radioactivitat a tots els èssers vius és innegable, i també és possible que el núvol i la contaminació es desplace per l'aire, aigua i a través de la cadena tròfica. Sabem que després de l'explosio de Chernobil els casos de càncer van augmentar inclús al nostre poble, però en aquest cas les explosions que s'han produït fins el moment a Japó han sigut d'hidrogen. Podem dir que el cas és un poc diferent, bàsicament perque quan va explotar la central de Chernobil els motors estaven en funcionament, mentre que a Fukushima es varen apagar en detectar els moviments sismics. D'altra banda també hem de dir que s'ha detectat una radioactivitat extremadament elevada al reactor número 2, superant 400 vegades els nivells normals.

Després de llegir la noticia que ens han enviat, hem estat buscant informació relacionada amb una posible plutja radioacitiva a Europa als mitjans que s'específiquen i hem de dir que cap d'ells afirma que la pluja radioactiva puga arribar ací. Més al contrari, estan buscant el focus de difusió de l'alarma que ha eixit d'Amèrica llatina. No obstant preguem que tots fem ús del nostre raciocini i prenguem les mesures necesàries, les notícies que arriben des de Japó són poc clares, però afirmen que si s'ha detectat un cert grau de radioactivitat a l'aigua de l'atlàntic. Evaporació, condesació, vent i pluja poden fer la resta i ficar-se un impermeable costa molt poc. 

Vos deixem amb un postcat de RTVE en el que una especialista parla sobre el tema. 

Per a llegir les últimes noticies sobre el tema feu click ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com