Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dilluns, 14 de febrer del 2011

Pa Negre triomfa als Goya

La pel·lícula catalana Pa Negre guanya 9 de les 14 nominacions que tenia, entre elles la de millor director, millor pel·lícula, millor actriu i actor revelació, millor actriu protagonista i millor fotografia. 


El film, dirigit per Agustí Villaronga, està basat en una novel·la d'Emili Teixidor i conta la història d'Andreu, un xiquet (Francesc Colomer) que troba uns cadàvers al bosc durant l'època de la postguerra. Les autoritats intenten carregar-li els morts al seu pare, però Andreu intenta averiguar qui els va matar per a provar la seua inocència. Poc a poc va despertant en ell una conciència moral que s'oposa continuament a les mentides dels adults.

La productora de 'Pa negre', Isona Passola, que ha pujat a recollir el premi al millor film, ha dit que era 'un plaer haver rodat 'Pa Negre' en català' i ha lloat la valentia dels acadèmics que han atorgat el Goya a un film en català, per primera vegada a la història. 'El cinema sempre va al davant', ha dit. Els premis de millor director i millor guió adaptat, ambdós per al director del film, Agustí Villaronga, tampoc no havien estat mai per a un film en català. Villaronga ha agraït el premi al millor guió d'una manera especial a Emili Teixidor, autor de la novel·la. 
Font: Vilaweb

Per a llegir més crítiques sobre Pa Negre:

"El poderío visual y la expresividad de Villaronga hacen creíble, desgarrada y lírica esa brutalidad ambiental (...) Es una película dura y compleja, realista y perturbadora. Deja poso." (Carlos Boyero: Diario El País)
----------------------------------------
"La primera escena (...) resulta sencillamente genial. Brutal. (...) Su poca habilidad de narrador resta eficacia e impacto a la indudable y turbia imaginación visual del cineasta. (Luis Martínez: Diario El Mundo)
----------------------------------------
"Villaronga se atreve con secuencias arriesgadas desde todos los puntos de vista (...) le impone un ritmo y un tono absolutamente clásico y a la vez moderno (...) Puntuación: **** (sobre 5)" (Nuria Vidal: Fotogramas)
----------------------------------------
"Una historia impecablemente llevada a la pantalla, pero también una mezcla de géneros que desorienta y no funciona (...) Puntuación: **1/2 (sobre 5)" (Andrea G. Bermejo: Cinemanía)
----------------------------------------
"No hay que confundirla, bajo ningún concepto, con Otra película sobre nuestra posguerra (...) Película de avasalladora riqueza" (Jordi Costa: Diario El País)
---------------------------------------
"Un relato cuya increíble riqueza atmosférica queda establecida desde la apabullante secuencia inicial (...) Puntuación: **** (sobre 5)" (Nando Salvá: Diario El Periódico)
----------------------------------------
"Está a la altura de lo mejor de Villaronga (...) El mérito mayor es su justeza narrativa (...) Y la justeza de su tono (...) pluscuamperfecta evocación de época (...) El reparto redondea la jugada con altísimo nivel" (Jordi Batlle Caminal: Diario La Vanguardia)
----------------------------------------
Més informació sobre la Gala dels Goya i els premis ací

1 comentari:

  1. S'imagineu el moment en que la indústria cinematogràfica valenciana arribe a un Goya, i que a més ho faça amb una peli en valencià?

    ResponElimina

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com