Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dijous, 3 de febrer del 2011

Els Valencians també hem anat a l'Àrtic

El Museu Arqueològic d'Ontinyent i la Mancomunitat de la Vall d'Albaida, presenten la mostra "Groenlandia 70", una exposició organitzada pel Centre Excursionista d'Ontinyent i la Comisió d'Arxiu Històric del  Centre Excursionista de València, que gira al voltant de a primera expedició d'alpinistes valencians a l'Ártic.

La mostra fotogràfica i audiovisual, que es va inaugurar el passat 21 de 
Gener i que estarà fins al pròxim dissabte 5 de Febrer al MAOVA, reuneix el material fotogràfico, cartogràfico i audiovisual d'aquests primers exploradors.

'Groenlandia 70 Valencians a l'Àrtic' relata l'expedició,de fa més de 40 anys, d'un "grup d'aventurers valencians", entre els que es trobava el fundador del Centre Excursionista d'Ontinyent, Hector Verdú.
L'equipo d'expedicionaris contava amb set alpiniste que permaneixeren durant més de 30 dies en Groenlandia, l'illa més gran del món que es troba sepultada en la seua major part pel gel polar.
Durant el seu treball a l'estiu de 1970, els valencians varen explorar i cartografiar un ampli conjunt de glaciars i varen ascendir a 25 pics, dels que un d'ells fou anomenat 'Puig d'Ontinyen. 
Més informació al bloc del Centre Excursionista d'Ontinyent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com