Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

divendres, 4 de febrer del 2011

Manifestació contra les prospeccions de petroli 5 FEBRER 2011

València, 2 feb (EFE).- Plataforma de Gandia (PdG) ha convocat per dissabte que ve, 5 de febrer, una manifestació per protestar contra les prospeccions petrolíferes enfront de les costes del municipi valencià.



Foto: Marc Smith, L'Informatiu

La protesta ciutadana se celebrarà a partir de les 11 hores a la plaça del Tirant, on s'espera formar un "cartell humà" amb les paraules "Petroli no", segons informa la formació política en un comunicat.
Plataforma de Gandia ha realitzat una crida a tota la ciutadania, partits polítics i associacions al fet que "s'oposi a aquest tipus de prospeccions" en les costes de la comarca de La Safor, després que el Govern central hagi autoritzat investigacions d'hidrocarburs autoritzades en aquesta zona.

La iniciativa comptarà amb el respatller d'associacions del sector turístic, com l'Associació d'Hotelers de la Safor, l'Associació d'Empresaris i Hotelers de la Safor (Asemthsa), la de Lloguer d'Apartaments (Aloga) i l'Associació de Constructors de la Safor (APC-Safor).

A la manifestació també se sumaran representants de la Junta Local Fallera de la Gandia i la Junta Major de Germanors de Setmana Santa, a més de Càrites, Buñoleras Sense Fronteres, associacions de veïns i els pescadors de la localitat, un els col·lectius que resultarien més afectats per les prospeccions.

El líder de Plataforma de Gandia, Fernando Mut, ha destacat la importància de "frenar" unes prospeccions que poden tenir "conseqüències nefastes" des del punt de vista mediambiental i turístic, que són dos valors que el municipi té "entre els seus béns més preuats".

Plataforma de Gandia aspira a aconseguir "la major manifestació contra les prospeccions petrolíferes que hagi tingut lloc a la Comunitat Valenciana" per "deixar ben clar el rebuig de la societat a aquest tipus d'actuacions", ha afegit Mut.

El dirigent de PdG ha animat a participar en aquesta convocatòria "sense entrar en partidismes", ja que està en joc "el futur de la ciutat de Gandia i el de tots els seus veïns".

Plataforma de Gandia també organitzarà tallers destinats a conscienciar als nens en la importància del medi ambient, en una jornada festiva que el seu objectiu és mostrar el rebuig de Gandia a les prospeccions petrolíferes. EFE


Font: ABC

Per saber més sobre el que està passant llegiu aquest article de L'Informatiu:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com