Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dimecres, 17 de febrer del 2010

El próxim 24 de Febrer 4 veïns de Llutxent emprendrán la RUTA DELS CORPORALS

ROSA CANET, ÁNGELES MARTÍ, TERE HUGUET i EMILIO BENAVENT eixirán el próxim 24 de Febrer (dia de la Festa de Sant Maties) per a arribar el dia 7 de Març  a Daroca, on com els veïns de Llutxent es desplaçarán per a donar-los la benvinguda després de la seua peregrinació.

El Miracle dels Corporals va ocórrer el 1236, quan havent guanyat la batalla contra els moros del Xio, el capellá Mosén Mateo va anar a buscar les osties que havia amagat en vore's la misa interrumpida per l'atac, i va veure que estaven ensangonades, pegades a la tela del corporal.

Les tropes de Daroca, Calatayud i Terol, que conformaven l'exércit cristiá es varen disputar les Sagrades Formes i acordaren que se les quedaria la població on anara a parar-se la mula que carregava el cofre que les guardava. La mula es va aturar a les portes de la ciutat de Daroca, i des d'aquell moment les osties es conserven allí.

Esperem que no ploga per a eixe dia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com