Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dilluns, 1 de juliol del 2013

X Festival Internacional de Música Clásica Villa de Llutxent- 2013

L'Ajuntament ens remet la programació del X FESTIVAL DE MÚSICA CLÀSICA DE LLUTXENT i per això la compartim amb vosaltres, a pesar del nostre descontent per no poder tindre-la en valencià. 

Després de demanar-la i obtindre com a resposta que sols és fa en castellà perquè es reparteix a altres comarques (seran comarques de la Comunitat Valenciana?), l'equip de Llutxentparla ha decidit presentar una queixa pública a l'Ajuntament per no haver disposat d'una programació en la nostra llengua, en un intent del que pensem que és un  descrèdit del valencià, eliminant-lo d'un programa cultural com el del festival de música, que encara que és internacional tindrà una presència majoritària d'assistents que comprenen la nostra llengua materna. 

Pot ser siguen ordres de més amunt, però inclús així ens semblara encara més ofensiu, per permetre que passe. Ara que pretenen equiparar el valencià a l'aprenentatge de l'anglés a les aules, tradueixen fins i tot convent per convento!! i posats a fer-ho perquè no li diem convento del cuerpo de cristo?

I tu, què opines? 














1 comentari:

  1. Estic totalment d'acord amb vosaltres, són posicionaments lingüístics com a mínim millorables. Sense menysprear el castellà, cal dir que aquesta polèmica demostració de prioritat linguïstica suposa un afront a molts aspectes de la idiosincràsia del poble: llengua de comunicació habitual, tradició ancestral, línia d'ensenyament escolar...
    Si els responsables de l'edició volen ser fidels a les postures oficials cal recordar que com a mínim estem en una comunitat bilingüe i per tal d'evitar susceptibilitats ho deurien haver redactat en les deues llengües.
    Crec.

    ResponElimina

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com