Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dimarts, 18 de desembre del 2012

Detinguts cinc lladres de porcs a Quatretonda

  Hem llegit una  bona notícia en comarcalia que reproduïm a continuació

La Guàrdia Civil va detindre a Quatretonda una banda de cinc lladres dedicada al robatori de porcs a granges de la Vall d’Albaida gràcies a la col·laboració ambels propis ramaders, segons ha informat l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) en un comunicat.
La detenció es va produir quan els propietaris d’una explotació porcina de Quatretonda, que estaven fent guàrdia per a prevenir nous assalts en les seues instal·lacions, van sorprendre als delinqüents i van decidir iniciar la seua persecució.
Al mateix temps els grangers es van posar en contacte amb la Guàrdia Civil per a informar-los dels moviments de la banda, que s’havia donat a la fugida, la qual cosa va permetre als agents organitzar un operatiu que va culminar amb la detenció dels presumptes delinqüents i amb la seua posterior posada a disposició judicial.
Les poblacions de Llutxent, Quatretonda, Pinet i Benicolet són les que s’han vist més afectades durant els últims mesos per una onada d’assalts a les granges de porcí “especialment virulenta”. De fet i segons les estimacions de l’Associació Valenciana d’Agricultors, els delinqüents han assaltat més de 30 granges dedicades a la cria de porcs.
Es tracta de bandes “perfectament organitzades” que, després d’entrar per la força en la granja, sacrifiquen allí mateix els animals amb l’objecte de comercialitzar posteriorment la seua carn de manera irregular i amb el consegüent problema per a la salut pública, afirmen des del col·lectiu ramader.
AVA-Asaja calcula que un total de 5.000 quilos de carn de porc han sigut posats en circulació seguint este procediment delictiu. Si bé la detenció d’aquests delinqüents constitueix una “excel·lent notícia que ratifica la utilitat de la col·laboració entre el sector agrari i les forces de seguretat de l’Estat”, la delegació comarcal d’AVA-Asaja està convençuda que “el perill no ha acabat perquè no és aquest l’únic grup organitzat de lladres que opera en la zona”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com