Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dijous, 22 de novembre del 2012

El Comitè de Ministres del Consell d'Europa demana a la Generalitat un major compromís amb l'ensenyament en valencià

El Comitè de Ministres del Consell d'Europa demana a la Generalitat un major compromís amb l'ensenyament en valencià des de l'etapa de preescolar fins a la formació tècnica professional i la universitària. En l'informe que analitza l'aplicació de la Carta europea de les llengües minoritàries a Espanya, el Comitè d'Experts considera que “l'oferta actual d'educació en valencià és insuficient, ja que no sembla garantir que tots els estudiants que vulguen una educació en valencià puguen tenir-la”.

Així començava una notícia publicada fa un mes al diari El País, en referència a l'ensenyament en valencià del nostre sistema educatiu. I continua......

El comitè es sorprèn de la supressió dels Programes d'Incorporació Progressiva (PIP) continguts en la Llei d’Ùs i d'Ensenyament que segueix vigent, amb l'aprovació del nou decret d'ensenyament trilingüe i demana, per tant, “aclarir” aquesta supressió en pròxim informe i que la Generalitat es comprometa a “adoptar mesures per a garantir que la introducció del nou model de trilingüisme no tinga un impacte desproporcionat sobre l'educació en valencià”.

El que queda clar és que des de fora se n'adonen més que des de dins del despreci que el nostre govern valencià fa de  la nostra llengua. La menyspreen, ens donen una mala formació i després nosaltres, valencians de naixement, ens avergonyim de no saber com s'escriuen algunes paraules en la nostra llengua i davant la inseguritat preferim emprar les castellanes.

Si voleu llegir l'article complet podeu fer-ho en el següent enllaç.

Per la nostra part, nosaltres seguirem intentant crear un lloc d'encontre per a tots els veïns i veïnes del poble de la manera més natural possible, i eixa és en valencià. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com