Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dilluns, 20 de febrer del 2012

Enfrontaments al IES Lluís Vives



Un docent anònim ens envia aquesta entrada:

----

La setmana passada uns estudiants d'entre 12 i 16 anys varen decidir concentrar-se a les portes de l'Institut de Secundària Lluís Vives. La seua concentració, que respecta el dret a la manifestació, no pretenia ser més que una altra forma de mostrar el descontent per les mesures que s'estan prenent contra el sistema educatiu. Aquests estudiants s'estaven manifestant perque saben que no sols està en joc el salari dels seus professors, com molts acomodats pretenen fer-nos creure. No, no es tracta exclusivament de les retallades que els que ens dediquem a l'educació estem sofrint, es tracta dels millions d'euros per pagar a companyies d'autobusos que porten els xiquets a les escoles en un servici subvencionat, de les empreses que s'encarreguen dels menjadors, i dels seus treballadors que ja tenen ben clar que el pròxim curs no van a presentar la seua proposta a conselleria, perque fa més de 4 anys que no cobren ni un euro. Es tracta de lque a partir d'ara, les families més pobres no tindran les mateixes oportunitats per anar a estudiar a la universitat, perque sols els millors estudiants podran rebre beques. Els millors, sí, els que tinguen unes condicions de vida tals que els seus pares no hagen de tindre mal de caps per no poder alimentar a la familia; aquells que puguen gaudir d'un ambient a les aules sense companys que tinguen problemes socials fora de les aules...


El Lluís Vives ha sigut aquesta setmana notícia, ni més ni menys, que en el mundialement conegut New York Times. Així és senyors i senyores, la desmesurada notícia de les càrregues poolicials contra els estudiants de l'IES Lluís Vives han pegat la volta al món (encara que no estic segur de que hagen eixit al Canal 9, no se perque....). Segons ens conta vilaweb la violència de la policia contra els manifestants, molts dels quals menors d'edat, ha arribat a ser una de les fotos del dia destacades pel New York Times, juntament amb el president de al Cambra de Representants dels EUA, John Boehner, els manifestants libis a Benghazi i la dirigent opoitora birmana, Aung San Suu Kyi.

Diversos joves van haver de ser atesos pels colps de la càrrega políciaca, mentre que altres (8 en concret) varen ser detesos i després de declarar foren soltats amb llibertat amb càrrecs de desordre públic, lesions i resistència a l'autoritat. 

foto: @marcmayor

foto: @marcmayor

foto: JAM_LP
Avui de nou els estudiant es manifestaran a les portes del Lluís Vives a les 14:45 h. per demanar que no es segueixca avant amb les mesures contra una Educació Pública i de Qualitat per la que hem lluitat durant molts anys. Esperem que aquesta vegada els deixen expresar les seues idees, que criden per els drets de tots nosaltres.


                          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com