Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dilluns, 8 d’agost del 2011

Enrique i Víctor subcampions provincials de caça amb gos i garrot



El passat diumenge 7 d'agost al vedat "El Corralejo" de la localitat d'Aiora es va celebrar el primer campionat de caza provincial organitzat per la federació valenciana de caça. Hi havien dos modalitats, la de gos coniller i la de gos eivissenc. Precisament en la primera modalitat participaren dos joves llutxentins aconseguint classificar-se en segon lloc. Enrique i Víctor, dos caçadors joves, però amb certa experiència, amb la seua colla de gossos va demostrar que la caça a Llutxent és una activitat molt arrelada i que l'han sabut practicar amb esportivitat i capacitat competitiva. Cal destacar que en la modalitat de caça amb garrot i gos coniller l'experiència és un factor determinant. Així i tot i mostrant una gran confiança en si mateixos no van dubtar en participar aconseguint un èxit que va sorprendre a propis i estranys. Cal esmentar que a la zona on es va desenvolupar la competició hi havia molt poc conill i a més es tractava d'un terreny amb molta llenya i amb dificultat per a practicar la caça, però la perseverància d'aquestos caçadors els va encaminar a aconseguir el subcampionat. Una vegada resolta la fase provincial hauran de participar al setembre en l'autonòmica enfrontant-se als millors caçadors de Castelló i Alacant. Enhorabona i sort.

7 comentaris:

  1. La veritat és que no entenc com és poden donar premis a gent que caça per aficció i no per necessitat, que es el motiu pel que realment va començar aquesta "aficció"

    ResponElimina
  2. Estic amb tu. Jo el que faria seria donar premis a la responsabilitat. No sé si esta modalitat serà el cas però el que és cert és que les muntanyes estan plenes de "cartutxos" molt contaminants que deixen una lletja empremta d'esta activitat que diuen que és tan "ecològica". A més a més, per culpa seua es modifica l'ecosistema autòcton i es porten espècies noves, com ara els conillets actuals, molt més resistents i reproductius que els d'abans (per a que hi haja bona cosa de caça, ale!), que s'han acabat convertint en plaga i que impedeixen poder cultivar res d'horta.
    Senyors caçadors, no seré jo qui els convença d'abandonar esta pràctica però, per favor, siguen responsables i no embruten d'eixa manera ni facen estes barbaritats que després ens afecten a tots.

    ResponElimina
  3. Felicitats amics anonims, uns comentaris acertats que m'agradaria comentar. Efectivament, els caçadors han amollat pel terme milers de conills manipulats genèticament en laboratori i altres que encara duen a la pata l'etiqueta de Made in Australia. Conills que han realitzat un curs de cuina vegetal d'horta. I lo més trist es que als autoctons els han negat la beca per a eixe curs i els han obligat a fer un de planificació familiar.
    Respecte a l'article que es comenta, dir que això de gos i garrot és prou coent i antic, deuria ser amb gos i escopeta que és més d'ara no?

    ResponElimina
  4. vosaltres sabeu de que va la caça?

    ResponElimina
  5. Tal vegada estaria bé que algú escriguera una entrada explicant els pros i les contres d'aquest esport-aficció per a que així la gent puga tenir criteri per opinar després.

    ResponElimina
  6. ¡¡¡Enhorabona xicons!!! i no feu cas a la gent que critica als caçadors sense entendre aquest esport.
    Un caçador de Llutxent.

    ResponElimina
  7. Té castanyes este "esport", que per a que uns pocs puguen practicar-lo els altres hàgem de fotre'ns. I als llauradors...que els dónen!!!

    ResponElimina

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com