Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dimarts, 24 de maig del 2011

Indigneu-vos!


El moviment del 15 M no sorgeix per generació espontània. És la manifestació d'un sentir popular que reivindica un qüestionat paper actiu dels jòvens com part activa en l'esdevenir de la societat i que fa reflexionar als que no ho som tant sobre el moment que estem vivint. La indignació ha anat germinant poc a poc i va manifestant-se en la vida quotidiana fins fer-se tan angoixant que l'hem de traure de dins del nostre cos. I després de pegar-li voltes i voltes ens adonem que la tan esmentada democràcia, és infidel al poble, es gita amb els grans poders econòmics, busca el benefici personal a través dels polítics, no es preocupa dels problemes que té a casa i.. en fi totes eixes coses que tu i jo ja sabem. Sense intenció d'aprofundir en què és el moviment i què demana, tant sols voldria retre un xicotet homentage a un gran personatge que ha ajudat a despertar les ments dels que després el seu propi llibre batejaria: Stéphane Hessel

Us adjunte un fragment del bloc de Jaume Pubill http://blogs.avui.cat/jaumepubill/


"Hessel, va néixer a Berlín el 1917, però ha viscut des dels set anys a París i, amb noranta-tres anys, conserva l’esperit d’un jove. És l’únic redactor que queda viu de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948. Aquest home acaba de publicar Indigneu-vos! (Destino), un al.legat contra la indiferència i a favor de la insurrecció pacífica.


Stéphane Hessel s’adreça a tothom, però sobretot als joves tot dient que segueix havent-hi prou raons com per indignar-se: tots podem veure que tenim unes democràcies de baixa intensitat i completament sotmeses al poder omnipotent dels mercats, i ja no diguem en els països en què la democràcia encara ni tan sols ha arribat."


Pep Estornell

3 comentaris:

  1. Gràcies per compartir-ho amb nosaltres Pep. La veritat és que el 15M es més que un moviment, es una manera de demostra lo humans que podem arribar a ser, racionals, pacífics però lluitadors al mateix temps.

    Quan tinga un poc més de temps este estiu no dubtaré en llegir-me el llibre de Hessel, i qui sap, tal vegada podria ser el primer llibre a comentar al Club de Lectura.....

    ResponElimina
  2. Assistiràs a l'assamblea del divendres a la plaça del poble?

    http://www.facebook.com/event.php?eid=166805406717475

    ResponElimina
  3. Susanna felicite la iniciativa del Club de Lectura i t'anime a incloure algun llibre relacionat amb la moguda dels "indignats". Podria ser una motivadora forma de començar un engrescador projecte jo m'hi apunte.
    I sí, jo també aniré a l'assemblea del divendres que tindrà lloc a la plaçai fins i tot m'agradaria anar a la manifestació del dijous..

    ResponElimina

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com