Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

diumenge, 29 de maig del 2011

I ara què?

S’ha acabat l’animada i de vegades intensa campanya que ha precedit les eleccions locals del 2011. Ara ve l’altra, la de la reflexió, sobre la lectura que cadascú faça dels resultat, sobre les estratègies post electorals, la de les conveniències sobre millorar o no les relacions amb els altres candidats.. Tota un gran dinamisme que encara no pareix percebre’s per part del poble en general. I com que crec necessari iniciar un debat públic sobre el futur polític de Llutxent encete a través d’aquest bloc la meua reflexió particular, la d’un llutxentí qualsevol.
En primer lloc m’ha cridat l’atenció la dedicació, el treball i fins i tot la vistositat de Gent de Llutxent li ha aportat a la campanya. D’Esquerra Unida i el grup socialista el més interessant ha sigut la seriositat i responsabilitat dels seus programes electorals. I del grup popular l’elegància amb que han dut la campanya i la fidelitat del seus votants. Evidentment també he observat aspectes negatius en totes les actuacions de les diferents candidatures, però com que ara toca preparar un nou camí que li duga beneficis al poble, les obviaré.

El fet més cridaner dels resultats del 22 M a Llutxent és la pèrdua de la majoria absoluta que ha caracteritzat el govern local de les dues darreres legislatures. El poble ha decidit que una majoria com la que tenien els populars, no era bona per a Llutxent, i li ha oferit a la resta de candidatures una oportunitat, un panorama diferent on es podria fer efectiu eixe canvi.
I ara quê?. Caben vàries possibilitats. Primera, que el PP pacte amb alguna candidatura per assegurar-se l’estabilitat que no li han atorgat les urnes. Sent com ha sigut el partit més votat podria buscar algun acord puntual que li permetera recuperar la majoria amb la que governar tranquil. Aquesta possibilitat sembla allunyada donada les diferències ideològiques que els separa i sobretot amb la lògica dels que es desprén a l’escoltar els arguments de les altres candidatures en la precampanya. Segona, un acord entre les forces progressistes que li lleve l’alcaldia al PP i li done la majoria amb la que governar PSPV PSOE, Gent de LLutxent i Esquerra Unida. Un possibiltat que em sembla difícil especialment després de llegir les declaracions del candidat a alcalde per Gent de Llutxent , Honorio Estornell, on reclama de forma innegociable l’alcaldia.; al meu parer en una tàctica poc afortunada que predisposa a la resta de candidatures. I la tercera, permetre que el PP governe sense la majoria absoluta i sometre’l a una oposició dura que li obligue a negociar qualsevol acord o a emprar els decrets d’alcaldia.
I quina és la millor? Açò és el que estarà meditant cada grup. Siga la que siga el proper mes ho sabrem. L’únic prec que els faig és que per damunt de les sigles polítiques del partit de torn, per damunt dels interessos personals, per damunt del desenvolupament dels càrrecs estiga Llutxent i el seu veïnat.
I tu què opines?
Pep Estornell

6 comentaris:

  1. Opine que governe qui governe hauria de fer-se alguna cosa amb la intensa pudor que fa el nostre poble sobretot en estiu. Si volem impulsar el turisme s'hauria de fer alguna cosa amb el mega femer que perfuma el poble. I si no es vol impulsar el turisme, hauria de ser prou amb l'opinió dels veïns, que no podem ni obrir finestres.

    ResponElimina
  2. Jo opine que la nova formació obligarà a pensar i repensar cada desició que es prenga al si de l'ajuntament. Així que espere que els seus vots, arribat el moment, no funcionen sols per a "fotre" l'altre, amb perdó de l'expressió, sino per a beneficiar a tots.

    ResponElimina
  3. En la linea del primer comentari, que em pareix correcte, pense que deuriem fomentar la participació del poble en decisions importants.

    ResponElimina
  4. Estic d'acord amb que, massa sovint, el poble fa molt mala olor, però, quina sol.lució posaríeu a aquest fet? Eels propietaris del femer tenen tots els documents en regla i no des de fa poc. Crec que deixar aquesta papereta a l'Ajuntament, governe qui governe, és molt fàcil, però trobar-li sol.lució no ho és tant.

    ResponElimina
  5. Estic d'acord amb el que diu el primer anònim i també en què la solució potser siga difícil però qui si no és l'ajuntament pot començar a moure's?
    Es podrien sol·licitar estudis o informes o el que siga per a lluitar per un aire net. El mal és que trobe que a tots els interessa que callem la boca perquè això no ho vol ningú al seu poble, al igual que els abocadors, i si troben un poble com el nostre on tots som uns "mesinfots" i tot ens pareix bé, mira, ja ho tenen solucionat.

    ResponElimina
  6. Estem prou confosos en el que respecta del femer, i deu haver prou interès en fer creure que està legalitzat.
    El actual govern es qui està afavorint la legalització d'una instal•lació impossible per la seva proximitat a les granges, instal•lació en sol protegit, manca de superfície, falta de impermeabilització i tanques, proximitat al riu i barrancs, proximitat al Castell Vell i Convent, problemes per lixiviats i contaminació aeri, etc., etc., etc.,....

    Ja està bé de voler confondre des de la pròpia ignorància interessada.

    El femer no te cap permís per magatzenar a l'aire lliure, ni per compostar, ni triturar maderes; i molt menys per gestionar un ecoparc o rebre deixalles i escombreries.

    Te permís per càrrega i transport del fem i per a la venda de matèria orgànica en un negoci situat al Carrer del Nord.

    Adjunt deixe la adreça electrònica de la Generalitat Valenciana que fa referència a l'intent de pseudo/legalització el qual està recurrit, i del permís que ostenta la instal•lació.

    Els qui volen fer creure que està legalitzat cal que siguen més responsables, o menys deshonrats.

    En aquestes adreçes electròniques trobareu "la prueba del algodón"


    http://www.cma.gva.es/web/indice.aspx?nodo=71617&idioma=C

    http://www.cma.gva.es/web/indice.aspx?nodo=1334&idioma=F

    DOCV nº 6445 del 25/01/2011 pàgina 3607
    http://www.docv.gva.es/datos/2011/01/25/pdf/docv_6445.pdf

    ResponElimina

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com