Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dimecres, 19 de gener de 2011

El rebel desconegut

Aprofitant el video que Honori ha penjat al mur del facebook, hem pensat en explicar un poc millor la història de l'home tanc, també conegut com elrebel desconegut, com a conseqüència del seu anonimat després d'haver-se parat, davant una fila de tancs que sortiren al carrer per solventar la revolta de la Plaça de Tiananmen del 1989, durant la Rep. Popular Xina. Aquest home, gravat i fotografiat com a mínim per tres fotògrafs que estaven a l'Hotel Beijing, aquell històric 5 de Juny, el vegeren de peu, davant la fila tancs, i no dubtaren en captar la imatge per a la posteritat. Un dels tres fotògrafs (Jeff Widener), havia estat assaltat i agredit per la policia xinesa la nit anterior, quan aquesta li va confiscar el material captat durant la repressió contra els estudiants. Per aquest motiu, J. Widenner va amagar les fotografies i el video dins de la cisterna del water, de manera que la policia xinesa no va trobar el materil als posteriors registres de l'habitació. 
La foto i la filmació de l'home en peu, sol, davant els tancs, va ser enviada a la redacció i es va emetre la mateixa nit. També va ser titular de centenars de periòdics i revistes, i el principal titular de molts noticiaris arreu del món. 
En Abril de 1998 la revista Time, va incloure al Rebel desconegut, en el seu llistat de les cent persones més influents del s. XX. 

 Fotografia de Jeff Widener, presa el 5 de Juny de 1989 a la Plaça de Tiananmen, Xina.  

No és tant important que el nostre nom quede gravat en el temps, com que els nostres actes es recorden sempre pel seu significat.
---
L'equip de Llutxentparla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com