Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dissabte, 6 de novembre del 2010

XXVI Mostra Internacional de Titelles de la Vall d'Albaida

La Mancomunitat ha presentat la 26a edició de la Mostra Internacional de la Vall d’Albaida (MIT) la qual reunirà 21 companyies de diferents països per la qual cosa “consolida la sea vocació internacional”, segons indiquen des de l’organització. La mostra, que es desenvoluparà del 10 al 14 de novembre, pretén “mantenir el nivell d’excel·lència assolit l’any passat” afirma el president de l’ens comarcal, Filiberto Tortosa.
Este certamen, el més antic de les arts escèniques valencianes, arribarà a 18 poblacions de la Vall d’Albaida amb 6 companyies valencianes, 9 de la resta de l’estat espanyol, 2 de Cuba, 3 d’Itàlia i una de Mèxic.
El cicle titellaire suposarà també la primera escenificació a Espanya de tres obres com són ‘Tres somos tres‘ de Papalote i ‘Pico sucio‘ d’El Retablo, ambdós procedents de Cuba, i ‘Arlechín, vagabundo buscando a la luna llena‘ dels italians Vivaoperacircus. La MIT 2010 servirà també per l’estrena absoluta de l’obra ‘Del otro lado del árbol‘ d’Elfo Teatro, considerada com la companyia amb una de les trajectòries més ampla i completa del panorama titellaire de l’Estat.
Entre els participants ja tradicionas estan els albaidins i impulsors del festival Bambalina Teatre Practicable, a més d’altres com La carreta, Edu Borja, Lluerna Teatre, Teatro La estrella i la federació valenciana d’Unima oferiran les seues últimes produccions. Mentre que com a novetat enguany hi ha un cicle de curtmetratges d’animació de productores valencianes que repassarà tres peces procedents de les principals empreses del sector al mateix temps que mostrarà les diferents tècniques emprades des de la tradicional plastilina fins la infografia més actual.
Les titelles oferiran representacions també per al públic adult com el ‘Minimal magic‘ de Teia Moner, ‘La tempesta‘ de La companyia del príncep Totilau, ‘Carmen‘ de Bambalina Teatre Practicable i ‘La maldición de Poe‘ de Teatro Corsario. També es destaca com a novetat els espais on es representaran alguns dels espectacles, així com també en el cas dels tallers i jocs de Guixot de 8 o en el Sapo dels italians Teatro Gioco Vita. Una altra sorpresa vindrà de la mà d’Iñaki Mata amb una interessant actuació que porta la tècnica de les marionetes a extrems totalment nous.
El jurat de determinar els guanyadors dels premis d’esta 26a Mostra de Titelles estarà format per l’autor Eduard Costa, la programadora Encarna Dolz, l’actriu Amparo Mayor i el periodista Rafa Ridaura. El lliuament dels premis tindrà lloc diumenge 14 de novembre a partir de les 12h a la Sala Gomis d’Ontinyent.

Ací vos podeu descarregar la programació completa de la MIT 2010: programa 26a mostra titelles

Publicat per comarcal.info

A Llutxent els nostres xiquets i xiquetes tindran l'oportunitat de vore l'obra Pico Sucio de Christian Nelson Medina Negrín a les 15h00 (sessió escolar), en el pavelló multiusos

A continuació vos adjuntem més infromació sobre l'obra: 

Un carter, titellaire al mateix temps, arriba a la sala on estan els xiquets amb un estrany paquet. Del seu interior apareixen els personatges del conegut conte popular El gall de bodes. Tots junts ens faran aprendre valors com l’amistat i la cortesia, però també on es troba la verdadera bellesa. La qualitat i els valors d’aquesta obra van quedar demostrats en el passat Festival Nacional de Pequeño Formato de Cuba, on es va emportar fins a quatre guardons.

Història de la companyia
Dramaturg, narrador, actor i director, Christian Medina és un dels principals talents del panorama escènic cubà. La seua vinculació a diversos projectes li ha permés acumular premis i reconeixements que avalen una trajectòria marcada per l’experimentació amb diversos formats i tècniques d’animació, sense deixar de banda el disseny dels titelles. També compta amb nombroses textos publicats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com