Si vols publicar una entrada, envia'ns un escrit, fotografia o el què vullgues a llutxentparla@gmail.com.
Si vols comentar una entrada, fes click a l'apartat de "comentaris", situat baix de cada entrada.
Pots ser col·laborador nostre si t'obris un compte a Gmail i ens ho comuniques.

dimecres, 7 de novembre del 2012

28a Mostra de Titelles


La Vall d’Albaida tornarà a obrir els seus escenarisdel 8 a l’11 de novembre a les millors propostes de titelles de tot el món amb la 28a edició de la Mostra Internacional de Titelles. En la mostra es mantenen dues cites per a adults les nits de dijous i divendres i la presència de tres companyies estrangeres: els portuguesos de Partículas elementares, l’argentí Roberto White i els búlgar-serbis Teatro Plus.
Al caràcter internacional, el festival afig la seua aposta pels titellaires valencians. Bambalina Teatre practicable i Lluerna Teatre posaran en escena les seues últimes creacions amb referències a la literatura universal. Així, la primera recuperarà la figura de ‘Ulisses’ mentre que la segona se centrarà en la seua particular visió de ‘Caputxeta, més enllà del bosc’. A més, les ‘poegrafies’ d’Artics en‘Titellet’ i ‘La senyora Diògenes’ de Cecília Silva completaran la presència de grups autòctons.

Igualment, la Mostra arreplega l’amplitud de propostes existents en el panorama estatal. Des d’AndalusiaJosé-Diego Ramírezexposarà les seues ombres amb ‘Cuentos de pocas luces’ als escolars de la comarca. Per la seua banda, els gallecs de El Retrete de Dorian Gray protagonitzaran una de les dues obres per a adults amb ‘Rúa aire’ i la vistositat de les seues figures nascudes de globus. Finalment, el cap de setmana estarà plagat de funcions per a tots els públics amb la presència dels castellà-lleonesos Teatro Teloncilllo i ‘Los animales de don Baltasar’, els castellà-manxecs d’Ultramarinos de Lucas i el seu ‘Pinocho’i els madrilenys de Títeres Sol y Tierra i les seues ‘Historias de cachivaches’. Així mateix, els catalans de El burro dels jocsmuntaran a la Vall d’Albaida el seu ‘Titellarium’ que permetrà als més xicotets i els seus pares interactuar amb figures en diferents escenografies.
Totes estes propostes podran contemplar-se a les 14 localitatsparticipants com són Agullent, Aielo de Malferit, Albaida, Atzeneta d’Albaida, Benigànim, Benissoda, Bocairent, Fontanars dels Alforins, Montaverner, Montitxelvo, Ontinyent, Otos, el Palomar i la Pobla del Duc. En total, la programació contempla 25 propostes entre sessions escolars, per a tots els públics, adults i les activitats més lúdiques coordinades, una edició més, per Vicent Vila com a director artístic.
Ací podeu veure la programació de la 28a Mostra de Titelles de la Vall d’Albaida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Què opines sobre aquesta entrada? Deixa'ns el teu comentaria a www.llutxentparla.blogspot.com. I si vols compartir alguna cosa envia'ns un correu a llutxentparla@gmail.com